FELICIA | LIFESTYLE!

Tips från experten - hur du tar hand om ditt löshår

Du som går och funderar på att skaffa löshår kan få flera bra tips här innan du väljer hur och vad du vill göra. Här kommer ett gäng bra råd från en stylist på Pozehair.se som säljer hair extensions och tillbehör.

 

  • Det första man ska vara medveten om är att även korthåriga kan få naturligt resultat med löshår. Det krävs minst 15 centimeter hår för att det ska bli bra, vilket betyder att du kan ha väldigt kort hår och fortfarande få ett långt svall utan att vänta flera år på att spara ut ditt eget hår.
  • Därefter måste du fundera på vilken kvalité du vill ha. Det bästa är att använda sig av äkta löshår som du kan behandla som ditt eget. Vill man bara ha löshår för en kväll kan man så klart få ned priset genom att välja syntetiskt löshår men det måste man vara försiktigare med och det håller inte länge som äkta löshår. Det kan också vara svårare att få ett naturligt resultat.

 

Vilket löshår är bäst för mig?

Clip & Go är en av de vanligaste metoderna som man själv fäster med hjälp av enkla clips som sitter på. Man kan få till ett fantastiskt fint resultat på bara några minuter. Sedan finns Tape On Extensions som blivit alltmer populärt, dessa tejpas fast i håret med hjälp av specialtejp och sitter i flera veckor. Den allra vanligaste metoden som utförs på salong är Keratin Extensions som man smälter fast slinga för slinga, håret kommer med en keratinvaxplupp som man enkelt smälter och fäster fast i håret.

För att veta vilken metod som passar bäst för ditt hår kan du alltid besöka en salong och få råd. Alternativet är helt enkelt att testa dig fram och känna efter vad du trivs bäst med. För permanenta lösningar rekommenderas Keratin och för dig som vill bestämma när du har löshår och inte är Clip & Go bäst. När man använder vax sitter löshåret i ca 3 månader och Tape On sitter som sagt i några veckor. Tape On är också bästa alternativet om du har tunt hår och vill fylla ut det med ett naturligt resultat.

Om du har väldigt slitet och tunt hår kan man gå till en salong och få det undersökt. Oftast är håret närmast hårbotten där man fäster löshåret friskt. Men om du får rekommendationen att inte sätta in permanent löshår finns det andra val.

En speciell produkt för detta har lanserats: Flip & Go ett bra alternativ för tunnhåriga eftersom den inte fästs direkt i håret. Istället fäster du den med en lina som om det vore ett hårband. Du slipper belasta håret överhuvudtaget. Produkten går förstås också att använda för dem som vill fylla ut håret temporärt. Du kan sedan gömma linan under luggen eller helt enkelt styla håret så linan försvinner in i ditt vanliga hår. Det som kan vara besvärligt är om du har hår som tovar och trasslar sig väldigt mycket, är att löshåret kommer att blandas in och kan också blir trassligt och tovigt.

 

Att färga sitt löshår? skötselråd..

Färgvalet är självfallet en betydande del i valet av löshår. Man kan skapa kontraster med med färgglada varianter eller försöka matcha sitt eget hår. Det behöver dock inte vara exakt eftersom du borstar igenom hela håret och därmed blandar ditt hår med löshåret. Det går att tona löshår ton i ton eller mörkare men det sker så klart på egen risk. Använd aldrig blekning eller produkter som ska ljusa upp håret: det kommer bara att förstöras. Bästa alternativet är att färga ditt eget hår först och sedan köpa löshåret efter det.

Det är viktigt att du följer skötselråden som medföljer när du köper ditt löshår. Om du är ovårdsam kan det i slutändan slita på ditt eget hår och i värsta fall förstöra löshåret. Vill du ha ett permanent resultat ska du gå till en salong. Råkar du sätta i löshåret fel kan det leda till onödig slitage.

Var extra försiktig när du ska använda värme på löshåret (och ditt eget!). Värmeskydd är A och O när man ska styla. Köp tvättprodukter som är anpassade för löshår. De ska vara silikonfria och gärna innehålla mycket fukt. Fläta håret innan du går och lägger dig för att minska friktionen mot kudden och trassel. Undvik att bada i klor- eller saltvatten med löshåret på.

När jag inte har på mig löshåret, hur tar jag hand om det då?

Det finns hair cases du kan förvara löshåret i. Annars kan du förvara det i en påse eller låda. Kamma ut håret ordentligt innan och försök att lägga det på en plats där det förblir ostört tills du sätter in i det igen.

Nu borde du vara redo att ta steget till en salong eller direktköp över nätet. Kom ihåg att det brukar också finnas goda råd och videos på nätet som du kan följa för att lära dig rätt insättningsmetod.

Lycka till! 

: inlägget innehåller affiliatelänkar & är samarbete med Pozehair.se

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas