FELICIA | LIFESTYLE!

My daily makeup routine

Tänkte ta del av min rutin av vardaglig smink jag brukar ha! Jag som makeup artist sminkar inte mig så ofta, kan uppfattas som konstigt. Men jag vet vad jag behöver och när jag väl ska ut på krogen eller middag, evtuella möten så lägger jag full face!

Som sagt så är det väldigt lite jag använder till vardagen och oftast så tar jag knappt på foudation, för jag kan tycka det blir kladdigt att ha de på sig när man jobbar. Man får oftast underhålla/bättra på många gånger under dagen vilket jag inte har tid med på jobbet. 

  

Det första jag gör är att självklart rengöra innan jag lägger på makeup.

Ska jag tillexempel ut så gör jag oftast dessa steg.

 

1. Primer från Kicks, jag tycker det är det viktigaste för att få en bra loock! Detta är en primer som minimerar porer och suddar ut ojämnheter. Inte den bästa jag använt men helt Ok!

2. Consealer från Maybleine som jag använer under ögonen och detta är min nummer ett. Den är så himla bra och pricis i min hudton! den lyser upp och har bra täckning. Sedan lägger jag på med min foudation från IsaDora som även är en consealer. Jag täcker på dem ställen jag behöver täcka, som runt näsan eller på en finne! 

3. Där efter pumpar jag ut lite foudation på en platta och just nu tycker jag denna från nr 62 är för mörk. Så jag blandar ut den med en ljusare. Jag använder en borste till detta och duttar runt mitt ansikte. Ibland kan jag gå in med min beauty blender från real techniques, men tycker den tar upp alldeles för mycket produkt.. dock!

4. När basen är klar så går jag direkt in för att sätta allt med ett puder, då lägger jag mitt löspuder från NYX. Den är verkligen jättebra! men ni som är veganer får tyvärr blunda över detta. Jag själv är inte vegan men just denna pudret innehåller inget med djur, vad jag vet! dock är den producerad i Kina, där dem testar på djur.. tyvärr!

5. Sedan går jag in med ögonbrynen medans "pudret arbetar" och där använder jag min one and only Anastasia dip brow promade! den bästa när det gäller ögonbryn. Jag har fastnat för pennan men vet inte riktigt ifall det är min grej, ni som älskar promade tycker om de krämiga! men det kan lätt bli väldigt hårt med en penna. Förr använde jag båda faktiskt! Till vardags gör jag inte mina ögonbryn, dom är naturligt fina om jag får säga det själv! jag kan dock oftast gå in och bara systera formen!

6. Ska jag verkligen lägga full face, så är nästa steg att lägga färg på ögonlocken! och innan basen så lägger jag min ögon primer från Urban Decay, tillsammans med primern för ansiktet. Dem färgerna jag brukar använda är dessa 6st från paletten från Sephora! Tycker dem har pigmenterade skuggor och väldigt fina på. Dessa färget är alltså till vardagen först och främst, men det beror oftast på. Jag har oändligt många ögonskuggor! Till fest brukar jag göra smokey eye. Avslutar med roller lashes mascara från Benefit! Bästa mascaran!!!

6. Efter ögonbrynen så borstar jag av det överflödiga pudret och lägger contor på mina kindben och då använder jag paletten från Sehopra, tycker dem har en kall färg som är lik min egen. Efter lägger jag rouge från TheBalm och sedan bronzar jag upp ansiktet lätt med Hoola Bronzer från Benefit! perfekt solkysst loock nu till våren och sommaren, annars använder jag inte bronzer faktiskt. När jag vill glowa lite bland danskolven så smackar jag på en highlighter, men det är inte varje gång det händer. Det är när jag verkligen känner för det!

7. Det sista jag gör är att jag lägger mitt kompackt puder från Neutrogena som har lite glow i. Ett super fint puder som gör ansikter att leva, eftersom att löspudret är väldigt matt i sig!

8. Sist men inte minst sprayar jag med min favorit setting spray från Urban Decay! Känns så himla fräscht och allt får en sån fin övergång. Allt smink och puder sätts på plats verkligen och det blir så himla fint, och dessutom stannar allt kvar tills du kommer hem från en flippad utekväll! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas