FELICIA | LIFESTYLE!

Smoothie bowl med körsbär - Recept!

Ett tips nu på sommaren är somriga smoothie drinkar! Frukt i massor, älskar verkligen det! Jag var och köpte massor med frukt härom dagen, som jag kan ha i fruktskålen. Som mango, honungsmelon, ananas, banan och kiwi! Älskar verkligen smoothie på morgonen, jag som brukar äta frukost på språng är det smidigt att ta med sig i bilen m.m

Nu på sommaren försöker jag äta massor med frukt och äta nyttigt! Ni har väll hört om Smoothie bowl? Skit gott verkligen och man blir verkligen mätt. Man får i sig bra med vitaminer och man blir piggare efter en sådan frukost hela dagen. Grymt!

1. Hasselnötsgranola: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.

2. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt under tiden så att den blir jämnt rostad. Ta ut plåten och låt svalna.
3. Smoothie bowl: Mixa körsbären, kvargen och honungen. Häll upp i skålar och blanda med yoghurt så att det blir marmorerade.
4. Servering: Lägg på bär och granola.

500 g körsbär, frysta urkärnade

250 g kvarg

1 msk flytande honung

4 dl grekisk yoghurt eller havreyoghurt

Hasselnötsgranola

2 dl havregryn

1 dl hampafrön

1 msk chiafrön

2 dl hasselnötter

2 msk flytande honung

2 msk rapsolja

½ dl kokoschips

Tillbehör

Färska bär, till exempel körsbär, blåbär och vinbär.

Garnera eventuellt med ätliga blommor

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas